dimecres, 12 de març del 2008

Node.

“Allò que anomenem desordre és, abans que res, un ordre diferent al que esperàvem. Cal assumir la pluralitat d’ordres. Amb el nostre hàbit de privilegiar un determinat ordre reprimim el corresponent desordre, es a dir, reprimim la infinitat de les alternatives, en suma, reprimim el pluralisme.”

“Aproximacion al Origen”, Salvador Paniker


Hi ha molt a comentar, sobre la frase mateixa, sobre l'autor, sobre el llibre, sobre les implicaions del que diu, massa per avui, però podria ser que fos un leiv-motif ocult de les vuitcentes cares. He titulat l'entrada "node" perquè aquesta frase és una creença-node, una creença generadora de creences.


2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Si!!! Toma ja!!!

    El malentès Caos com a desordre i no com a un ordre diferent al esperat, on les bifurcacions i les possibilitats estan servides, en la direcció de quelcom més integrador i abarcador, emergència d'alguna cosa nova, diferències que engendren diferències (definició de Caos segons E.Lorenz, el teòric i meteoròleg que va plantejar el famòs "efecte papallona")

    Ara mateix prenc nota del llibre de Paniker, que segur serà la meva pròxima adquisició i nutrició intel.lectual. Ja anava darrere d'aquest home, pero tu m'has empeitat directe.

    Disfruto amb el teu blog, las teves entrades, on fiques l'atenció, el toc d'humor sempre present, la profunditat d'algunes puntxades i les reflexions a les que elles hem porten.

    ResponElimina

 
Contatori per sitocontadores web