dijous, 29 de gener del 2009

La societat de la informació.

" Dijo Alan Key en su día que “la tecnología es tecnología sólo para quien ha nacido antes que ella”. Yo me atrevo a decir aquí que la información es hoy una incógnita para nosotros, porque somos la generación que la ha inyectado en el motor del mundo. Somos todos “inmigrantes” en este mundo de la información, y se nos notará siempre el acento de los que podían vivir sin ella. Pero para los “nativos” de este mundo informacional, la información es su vida. Ellos entenderán mejor lo que en este libro sólo se anuncia."

Extret de "Cada dia una idea. www.infonomia.com

4 comentaris:

  1. Hehe. També per mi la tecnologia és tecnologia (excepte els vàters, les aixetes, els telèfons, les neveres, els fogons, els mobles, els cotxes, els tractors, les bicicletes, els llibres, els llapis, la roba i tot el que va d'aquí al Paleolític).

    ResponElimina
  2. La informació i l'interès dels homes i dones per aquesta hi ha estat sempre, el que passa és que ara en tenim per triar i remenar, a voluntat i a contracor. I ens n'adonem que no hi ha prou temps per digerir tota la que voldríem, se'ns planteja el problema de la selecció.

    ResponElimina
  3. Es veritat, Efrem. En una ocasio vaig sentir a dir que som la primera generació d'humans que té aquest problema, fins ara el problema havia estat el contrari, de cop la truita s'ha girat. Potser, per això anem despistats encara, portem posat el programa "acumular informació".
    Ens hem de reprogramar per filtrar, ni podem dir si a tot, ni podem dir no a tot. Seneca va deixar dit -com si fos un encarréc - "qui no sap a quin port s'encamina, cap vent li és favorable". Parafresajant : "qui no sap qui és i que fa de la seva vida, cap informció li és útil"

    ResponElimina
  4. Ahir parlava amb el director d'un institut. Els nens i adolescents cometen grans relliscades a l'hora de buscar informació per Internet, deia. Cal ensenyar a seleccionar, però per a seleccionar cal tenir una base de coneixements.

    Els que postulen que amb les noves tecnologies memoritzar ja no és necessari s'equivoquen de mig a mig. A més, a mi, aquesta mena de confiança absoluta a les noves tecnologies em fa enfadar força: què se suposa, que hem d'acabar anotant el nom de les persones que coneixem al mòbil o què? Si ens treuen les noves tecnologies ens hem de convertir en uns inútils? Buf!

    ResponElimina

 
Contatori per sitocontadores web