dijous, 14 de febrer del 2008

Fritz.

M'he comprat un llapis - tecnicament memória USB. Això m´ha obligat a fer neteja de les coses que algun dia, vas a saber perquè, havia guardat. He trobat això :

El hombre moderno aunque por lo general no sufre hondamente, sabe poco acerca de lo que es vivir en forma verdaderamente creativa. Se aproxima a la aventura de vivir sin excitación ni gusto. Pareciera que siente que el tiempo de pasarlo bien, de placer, de crecer y aprender, es la niñez y la juventud y al llegar a la "madurez" abdica la vida misma. Se mueve mucho y hace ademanes de hacer muchas cosas, pero la expresión de su cara indica su falta de interés real en lo que esta haciendo. Pareciera que ha perdido espontaneidad, o capacidad de sentir y expresar en forma directa y creativa. Es muy hábil para hablar de sus males y muy malo para encararlos. Ha reducido la vida a una serie de ejercicios verbales e intelectuales: se ahoga en un mar de palabras.

Fritz Perls.
P.E. : Ho podia haver traduit, però passo.

2 comentaris:

  1. doncs, ja seria hora no? aquests es pensen que ho poden solucionar tot amb la seva ideologia benefactora i falsament equànime.
    Ai collons! no s'adonen de que si tot els ha anat tant bé és perquè ja comptaven amb avantatge des del principi -inlòs occident-. Però d'això no se'n recorden, o ho han oblidat maliciosament.
    Daltra banda, quin comentari més moralista, a veure si tu afines millor la punteria...

    ResponElimina
  2. Si, és interessant.
    Sona una mica soixanthuitart, això de que "ha perdido (...) capacidad de sentir y expresar en forma directa y creativa", potser el Perls és hereu d'aquells anys.
    Potser es podria matitzar, és evident que el moment actual permet possibilitats inèdites de creativitat i autorealització, però alhora mai havien estat tant dominades per l'homogeneïtat i el consum immediat.
    "Ha reducido la vida a una serie de ejercicios verbales e intelectuales" això és una certa deriva del progrés, amb aspectes positius -major autonomia per a l'individu- i de negatius -una imprevisible gestió tecnòcrata-.
    Potser l'home modern ha renunciat a explorar noves formes de subjectivitat i d'organització, i s'ha imposat l'home unidimensional, com ja es va dir, però no podem llençar les paraules per superar-lo, sinó que potser n'hem de recuperar el seu valor.
    Voilà!

    ResponElimina

 
Contatori per sitocontadores web